yoga

Beweeg

je mee

Spetter pieter pater , lekker in het water.
|
Jodokus Kwak

Yoga

Yoga betekent letterlijk verbinding met als doel het verenigen van lichaam, geest en ziel. De houdingen in yoga zorgen voor een soepel en krachtig lichaam en bevorderen je concentratie. In een yogales is veel aandacht voor ontspanning en een positieve manier van denken. Alles wat je nodig hebt, is comfortabele kleding en een open houding! De lessen worden gegeven in kleine groepen en de docenten hebben een langdurige opleiding en de benodigde ervaring, waardoor aandacht en kwaliteit gewaarborgd zijn.

Easy FLOW personalised yoga geeft je speciaal ontworpen sleutels waardoor je het gevoel hebt dat je geen lastige yoga houdingen meer doet, maar in verbinding met jezelf bent. De yoga doet jou en beweegt jou bijna als vanzelf in een flow. Iedereen heeft zijn eigen pad.

Do-In yoga richt zich op de mogelijkheden van je lichaam door op een zachte manier  te bewegen. Letterlijk betekent Do-In ‘de weg naar binnen’, de weg die leidt naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Do-In yoga komt van oorsprong uit Japan en lost pijnen en stijfheid op, geeft je een geestelijk rustpunt en lichamelijke ruimte. Je komt letterlijk lekkerder in je vel te zitten. Kenmerkend is de afwisseling tussen meditatie en bewegen, concentratie en plezier, yin en yang. Een les geschikt voor alle niveau's.

Hatha yoga (met Yin elementen) is een combinatie van Hatha yoga houdingen en Yin yoga, ademoefeningen (pranayama), flow (vinyasa) zoals Zonnegroet, maar ook meditaties van Osho en Yoga Nidra, de Yogische slaap.

Natural yoga movement is een meditatie door beweging. Een zoektocht naar kracht door zachtheid, lichaamsbewustzijn en bewegingsbewustzijn. Er is aandacht voor transities, hoe je van de ene asana naar de volgende gaat, maar ook wat er tussen de asanas gebeurt. Het zorgt ervoor dat je heel bewust bent en de connectie voelt met adem, ruimte en lichaam: je bent in het hier en nu. We gaan op zoek naar de fysieke mogelijkheden van je lichaam. Beweeg je met heel veel plezier weg van je comfort zone. Natural yoga movement is yoga zonder mat en geschikt voor iedereen.

Vinyasa yoga is een krachtige, dynamische vorm van yoga en de meest intensieve yoga vorm op het rooster. Voor iedereen die de uitdagende houdingen willen aangaan om FIT te worden. Je kunt werken op je eigen niveau en alle niveaus zijn welkom.

Dans

Klassiek ballet voor 16+ aandacht voor de goede techniek en een goede houding ondersteund door prachtige muziek, de basis voor andere vormen van dans en beweging.

Klassiek ballet voor volwassenen voor wie al ervaring heeft met lessen klassiek ballet, vanuit verschillende richtingen smelten de bewegingen uit het klassieke ballet samen met de muziek en je wordt je bewust van je houding. De barre staat klaar op vrijdagavond!

Moderne danslessen geven zowel de dansers als de docent ruimte om te ontdekken en verschillende kanten van de moderne dansstijlen te beleven. Met onze maandelijks wisselende gastdocenten uit alle windstreken van binnen en buiten Nederland, stroomt de postieve energie en gaan we dansen…dansen…dansen.

NIA, joy of movement is een work-out die dans, martial arts en ontspanningstechnieken combineert. Elke les nodigt je uit om thuis in je lijf te komen en het plezier van bewegen te ervaren. Je kunt een lach, een hoge hartslag en het loslaten van spanning in je lijf verwachten. Met NIA krijg je een sterk, gegrond, flexibel en relaxte body & mind. Je beweegt je hele ZELF met bewustzijn en spirit in een speelse work-out.

Moderne JAZZ dans beweeg anders! Warming up met stretches volgens de Simonson techniek en daarna choreografie moderne dans, organisch en creatief en zó fijn voor je lijf!